Wat denk je zelf?

Finale Vakkanjers


Afgelopen woensdag zijn we met Meike, Joas, Marit en Karlijn uit klas 1A naar de finale van Vakkanjers in Eindhoven geweest. 

Ze hebben de finale bereikt met hun idee om met een escaperoom de schilderijen van Vincent van Gogh te behouden voor de toekomst, en de verhalen van Vincent en de beleving van zijn schilderijen nieuwe dimensies te geven. De leerlingen hebben hiervoor een maquette gemaakt van een complete slaapkamer van van Gogh, (exact zoals het schilderij), waar allerlei puzzels in verstopt zitten over het leven van Vincent van Gogh. 

Na een lange treinreis waarin ze de presentatie nog goed konden oefenen ging de finale direct bij aankomst van start. Verschillende ideeën van leerlingen uit het hele land werden gepresenteerd en als een na laatste waren onze leerlingen aan de beurt. Met ontzettend veel enthousiasme zette ze een heel goede presentatie neer, en kregen ze positieve reacties van de jury.

Helaas hebben ze niet gewonnen, maar wij zijn ontzettend trots op onze eigen vakkanjers, en ze zijn een hele ervaring rijker!

Na de finale hebben we de ‘Night of the Nerds’ bezocht. Dit is een onderdeel van het 'Dutch technology Festival' in Eindhoven, speciaal voor leerlingen en studenten.

Het was een leuke en leerzame dag!

Josie Lodema en Elske van der Sluis

Media
  • vakkanjers 5