Wat denk je zelf?

Twee besmette docenten blijven thuis, lessen gaan door


Aan de ouders van onze leerlingen hebben we vrijdag en zaterdag laten weten dat twee docenten positief zijn getest op het coronavirus. De docenten zijn vanwege bron- en contactonderzoek van de GGD getest. De bron van de besmetting ligt buiten de school. De twee docenten blijven momenteel thuis en kunnen, als ze minstens 24 uur klachtenvrij zijn en na overleg met de GGD, hun werkzaamheden weer oppakken.

Van de docenten heeft één de afgelopen week lesgegeven, aan één klas. Vanwege de voorzorgsmaatregelen die we op grond van de RIVM-richtlijnen al getroffen hadden, zijn er geen andere docenten of leerlingen die in quarantaine hoeven, zo is gebleken uit het bron- en contactonderzoek dat GGD Fryslân heeft uitgevoerd. De kans is klein dat het virus door de docenten is verspreid op school.

Uiteraard houden we dit goed in de gaten en hebben we de ouders, leerlingen en het personeel opgeroepen extra alert te zijn op klachten. We hebben aangegeven dat ze contact moeten opnemen met de huisarts of GGD zodra er klachten zijn, zich te laten testen als dit nodig is en de uitslag thuis af te wachten.

In overleg met GGD Fryslân is vastgesteld dat de lessen volgens het rooster zo veel mogelijk kunnen doorgaan.
Media
  • corona 1