Wat denk je zelf?

Sportieve prestaties bij Loop Leeuwarden


Afgelopen zondag was de Loop Leeuwarden, een jaarlijks terugkerend hardloopevenement, waaraan 52 leerlingen en 7 collega’s van onze school deelnamen. Hier leest u het enthousiaste verslag van een van de deelnemende leerlingen, Aniek Hansma uit klas 4C.

Aan het begin van dit kalenderjaar had meneer Boomsma in elke klas gevraagd of er mensen mee wilden doen aan de Loop Leeuwarden. Er kwamen boven verwachting veel aanmeldingen van leerlingen uit verschillende klassen. Maar ook een aantal docenten waren zo sportief om zich op te geven.
Na een paar maanden voorbereidingstijd was het afgelopen zondag dan eindelijk zover. Een paar leerlingen waren helaas afgehaakt vanwege ziekte of blessures. Om half 1 hebben alle deelnemers zich op school verzameld om vervolgens met de hele groep naar het Zaailand te lopen.
Uiteindelijk stonden er 52 leerlingen met een rood Beyers Naudé shirt aan de start voor de 5 km, waaronder ikzelf. Maar ook Sybe was van de partij. Het was een warme dag maar de organisatie had hier al rekening mee gehouden. Op de route stonden namelijk vrijwilligers die bekers koud water en sponzen aangaven. Een uur nadat de 5 km van start was gegaan, waren om 14.15 uur eindelijk de hardlopers voor de 10 km aan de beurt. Een zestal leerlingen, meneer Boomsma, Remmelts en Renkema, mevrouw Hummel en Leystra en niet te vergeten Johannes hebben hieraan meegedaan. Ook zij droegen een shirt van school.
Iedereen die heeft meegedaan is gefinisht en kreeg een medaille. Na afloop was het erg druk op het Zaailand. Door het lekkere weer bleven veel mensen hangen om nog even wat te drinken. Het was een superleuke dag. Hopelijk is er volgend jaar weer de mogelijkheid om mee te doen!

Op de foto van links naar rechts: Aniek Hansma (4C), Anna Meijer (4C), Rudmer Osinga (4C), Fokke van der Maten (5C) en Abel Herman (4C)


Media
  • Loop 1