Wat denk je zelf?

CDA en PvdA in debat op Christelijk Gymnasium Beyers Naudé


De lijsttrekkers van de twee grootste partijen in de provinciale staten gaan in debat met scholieren van Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden. Leerlingen van de bovenbouw zullen Sander de Rouwe (CDA) en Marijke Roskam (PvdA) aan de tand voelen.

De jongeren willen van de politici weten wat de provincie voor ze doet. Voor velen van hen is het provinciaal bestuur een ver-van-mijn-show. Verreweg de meesten kennen geen enkele gedeputeerde. Aan De Rouwe die nu gedeputeerde is en Roskam die nauwelijks politieke ervaring heeft, de taak zichzelf op de kaart te zetten.
Thema’s als openbaar vervoer naar school, lerarentekort en spijbelen voor het klimaat komen aan de orde. Zaken die schoolgaande kinderen aangaan en raken.
Het debat zal plaatsvinden op 8 maart, bijna twee weken voor de verkiezingen van de provinciale staten. De Rouwe en Roskam zullen duidelijk willen maken dat de stembusstrijd op 20 maart van groot belang is, zelfs voor jongeren die zelf nog niet mogen stemmen.

Ook dit jaar zullen op tientallen scholen schaduwverkiezingen worden gehouden. Bij de laatste keer in 2015 scoorde de PVV onder leerlingen het hoogst.

Media
  • de Rouwe versus Roskam