Wat denk je zelf?

Going Global

 

Sinds 2006 doet het CGBN eens in de twee jaar mee aan Edukans Going Global. Edukans wil het Nederlandse onderwijs betrekken bij het internationale onderwijs door projecten voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden te financieren.

Op 11 april 2018 steken leerlingen en personeel tijdens de actiedag de handen uit de mouwen. Meer informatie is te vinden op www.edukans.nl/goingglobal .

Nederland is een welvarend land. In Nederland kan iedereen naar school. Dit geldt helaas niet voor alle kinderen in de wereld. Going Global wil Nederlandse leerlingen bewust maken van het belang van onderwijs en de enorme verschillen tussen rijk en arm.

Van 21 februari tot 4 maart 2018 gaat een groep Nederlandse leerlingen op reis naar Ghana. Een van die leerlingen zal een leerling van het CGBN zijn. De leerlingen zullen in Ghana werken aan het thema ‘Life Skills’.

De leerlingen van klas 4 en 5 kregen in oktober te horen dat een van hen in februari 2017 met Edukans Going Global op reis mag naar Ghana. De oproep om te solliciteren had resultaat: maar liefst 27 leerlingen schreven een brief, zes van hen hebben hun brief mondeling mogen toelichten. De sollicitatiecommissie stond voor een moeilijke afweging. Uiteindelijk is voor Jonne van der Laan uit klas 4c gekozen. Alle andere kandidaten maken deel uit van de voorbereidingsgroep, die de actiedag zal organiseren.